The Atlantic är en amerikansk tidskrift som grundades år 1857 i Boston. Den var då ett magasin som främst riktade in sig på litteratur och kultur. Idag ges tidningen ut på ett flertal olika plattformar, främst på internet och fokus handlar om dagsaktuella frågor.

Precis som många andra tidningsmedier har the Atlantic gått igenom svåra tider. Under slutet av 90-talet började tidningen, efter flertal ägarbyten, att ändra inriktning. Tidningen gick från sitt tidigare kulturfokus till att istället behandla generella frågor med fördjupande reportage och essäer. Det skulle visa sig att det var en gynnsam kursändring, år 2010 kunde tidningen redovisa vinst för första gången på ett drygt decennium.

Tidningsdöden

En del av historien om the Atlantic handlar, som för så många andra papperspublikationer, om de senaste årens tidningsdöd. Skeendet som innebär att traditionell pappersmedia får allt svårare att klara sig ekonomiskt. Även om pappersmedier har det svårt lever journalistik och textmedia i allra högsta grad på internet. Kanske står du i färd med att starta en egen firma? En reportageblogg eller någon annan typ av hemsida? Då behöver du fundera över någon form av marknadsföringsstrategi. Om det är en firma du har eller ska starta behöver du synas på internet. För din digitala marknadsföring kan du vända dig till programmatic som ger dig möjligheten att själv boka och kontrollera dina digitala marknadsföringskampanjer. Med deras hjälp kommer ditt budskap att visas för precis rätt personer.

The Atlantic och politiken

I samband med presidentvalet i USA brukar många amerikanska tidningar ställa sig bakom någon av kandidaterna. The Atlantic skiljer sig lite från mängden på den punkten. De har endast rekommenderat en kandidat vid tre tillfällen sedan starten på 1800-talet. Den första kandidaten som rekommenderades var Abraham Lincoln. Sedan skulle det dröja nästan hundra år, till 1964, innan tidningen backade demokraternas kandidat Lyndon Johnson. Senast ställde man sig bakom demokraternas kandidat Hilary Clinton i valet 2016 som i slutändan såg Donald Trump som segrare. Idag stöttar tidningen hållningen att Trump borde avsättas.

Många stora namn har skrivit för magasinet

Som ett av världens ledande litterära magasin publicerade the Atlantic utdrag ur många böcker som med tiden har blivit klassiker. Till exempel publicerade man många verk av Mark Twain. Tidningen var också tidigt ute med att publicera en kortnovell författad av Ernest Hemingway. Andra noterbara skribenter som har publicerats i tidningen är till exempel Ralph Waldo Emerson, Harriet Beecher Stowe och Henry Wadsworth Longfellow.

Idag har man ett stall av flitigt anlitade skribenter vilka inkluderar bland andra Ta-Nehisi Coates, David Frum, Molly Ball och Julia Ioffe. De många duktiga skribenterna är skälet till att the Atlantic av idag är en utmärkt källa för fördjupande analyser och reportage om politik och andra världshändelser.