En animerad reklamfilm är oftast en kortare film på ett par minuter som förklarar en produkt eller en tjänst. Reklamfilmen kan visas i exempelvis sociala medier, på tv eller Youtube. Till skillnad från många andra reklamfilmer är den animerade reklamfilmen ett billigt sätt att göra reklam.

Visa upp nyheter med reklamfilm

Marknadsföring är A och O när man har ett företag. Det är genom marknadsföringen som allmänheten får kännedom om företaget och dess produkter och tjänster. Därför är det viktigt att göra vad man kan för att få sina produkter och tjänster att synas på olika sätt. Just det är en animerad reklamfilm utmärkt för. Att visa upp företaget via en film är oftast det bästa sättet att synas och höras då rörliga bilder oftast gör det lättare för folk att förstå vad företaget säljer eller gör.

En animerad reklamfilm kan användas vid enstaka tillfällen, eller som ett återkommande inslag i företagets marknadsföringsstrategi. Reklamfilmen kan därför användas för att visa upp nyheter inom företaget med jämna mellanrum. Filmerna kan sedan läggas upp på plattformar som Youtube eller Facebook för att lättare nå ut till allmänheten.

Andra sätt att marknadsföra företaget

Om man vill komplettera den animerade reklamfilmen med andra marknadsföringsstrategier, finns det mängder av alternativ att välja mellan. Man kan till exempel visa upp företaget i form av dekaler på bilar, tryck på kläder eller med hjälp av en stor fana. Det går så klart också bra att sprida ordet om företaget på egen hand genom att berätta för folk i ens närhet om företaget, lägga upp annonser i tidningar eller höras i radion. Hur man ska marknadsföra företaget beror dock lite på ens budget då det är dyrt med marknadsföring. Men marknadsföring anses vara en investering och något som är nödvändigt för att kunna ta företaget framåt.

Animerad eller vanlig reklamfilm?

Om du är osäker på om du ska välja en animerad eller vanlig reklamfilm, kan det vara bra att känna till skillnaderna mellan dem. En vanlig reklamfilm, alltså den med mänskliga skådespelare, är väldigt dyr att producera och kan därför endast användas av några få företag som har tillräckligt mycket pengar. Det kan även ta ganska lång tid att producera en vanlig reklamfilm till skillnad från en animerad. Kostnaderna för en animerad reklamfilm är avsevärt lägre och passar därför utmärkt till små och medelstora företag som vill få sitt varumärke att synas mer.